Våren närmare sig Lund med stormsteg

Trots att det bara är februari har det varit flera varma dagar med ca 10 grader i solen. För alla de som hittat en vindstilla plats har förmodligen känt värmen från solen och vårkänslorna krypa fram.

Både mars och april kan hålla riktigt varma dagar där man lätt fastnar en stund i solen om man hittar det där riktigt bra stället. För dig kanske det är en uteservering, balkong eller uteplats. Även om man inte känner sig speciellt hängig vanligtvis så är det inte ovanligt att man i sådana stunder känner en viss lättnad och glädje sprida sig i kroppen.

utemoblerTrots att det fortfarande känns som vinter så är det nu hög tid att börja fundera på nya utemöbler och trädgårdsmöbler inför våren och sommaren 2015. Just nu är utbudet bra med många modeller i lager hos återförsäljarna men redan i mars blommar försäljningen upp rejält vilket kan resultera i att vissa möbler helt plötsligt tar några veckor att få istället för 1-3 dagar.

Att vara ute i god tid gäller speciellt om du tänkt köpa nya matgrupper eller loungemöbler. Dessa kan du om vädret tillåter förmodligen använda redan i april och kanske ännu tidigare om du har ett uterum att sätta dem i. En annan bonus med att handla utemöbler nu innan alla andra är att du slipper eventuella prisjusteringar för att efterfrågan ökar. Kanske finns det fortfarande fynd att göra från äldre modeller som inte tagit slut under föregående år. Det är alltså inte omöjligt att där finns pengar att spara.

Utemöbler som paviljonger, hängmattor och hammockar är kanske inte lika aktuellt att inhandla just nu då dessa förmodligen inte kan användas förrän tidigast i maj. Men även här finns kanske möjlighet att göra fynd.