Bo på hotell i Lund

Lund är en stad som lockar till sig väldigt många resenärer och därför finns det också ett ganska bra urval på hotell trots att Lund inte är någon storstad i den bemärkelsen. I Lund finns där ett 20-tal hotell att välja mellan och även om många ligger i de centrala delarna finns det några utspridda hotell som gör att du i många fall kan bo väldigt nära den plats i Lund som lockar dig mest.

Ett enkelt sätt att hitta bra hotell i Lund är att använda sig av hotelspecials.se som är en svensk bokningstjänst och jämförelse av hotell. De har ett 10-tal hotell för Lund och ytterligare hotell i närliggande orter.

Möjligheten att på ett enkelt sätt jämföra hotell, se var dem ligger på kartan och även läsa vad andra hotellgäster tyckt om sin vistelse där gör att det blir lättare att välja rätt. Med hjälp av andra kan du enklare hitta det hotellet som kommer passa dig och din vistelse bäst.

Är det någon specifik facilitet du önskar på hotellet kan du enkelt välja det i filtret för att sedan få fram de hotellen som har exakt det du önskar.

Centrala Hotell i Lund

Hotell-Lundia-Lund

Hotell Lundia

Det finns säkert 10 hotell som alla ligger inom Lunds centrum och vad som kan anses vara centralt. En handfull hotell ligger dessutom på gångavstånd från Lunds centralstation så att du som reser med tåg eller buss till Lund enkelt kan ta dig till och från hotellet utan att behöva åka stadsbuss eller ta taxi.

Av de mest centrala hotellen i Lund så är kanske Grand Hotell och Hotell Lundia två favoriter som är välkända bland Lunds lokalbefolkning liksom många återkommande resenärer. Båda hotellen har en relativt hög standard på fyra stjärnor, ligger inom 300 m från centralstationen och är bra val för så väl affärsresenärer, internationella resenärer men även turister som önskar att upptäcka Lund från hjärtat och utåt.

Lund bygger även ut spårvagn som kommer gå från centralstationen norrut via sjukhuset, universitetsområdet, företagsområdet Ideon för att slutligen nå Brunnshög där forskningsanläggningarna Max IV och ESS återfinns.

Andra hotell i Lund

Lund är inte en gigantiskt stor stad och även ett hotell som ligger i en yttre stadsdel gör att det förmodligen är maximalt 4-5 km in till centralstationen. Det går snabbt och enkelt att ta sig dessa sträckor med antingen cykel eller buss. I vissa fall kanske man även kan gå beroende på vad man är ute efter.

En del hotell ligger strategiskt placerade som t.ex. intill motorvägen E22 som går rakt igenom Lund och delar staden. Dessa hotell är praktiska för affärsresenärer som snabbt vill kunna ta sig vidare från Lund.

Även i industri och företagsområdet Gastelyckan återfinns hotell som t.ex. Scandic som lockar många hotellgäster.