Resa till Lund

Om du tänkt resa till Lund är du förmodligen redan medveten om att det är en stad i Skåne ca 2 mil norr om Malmö. Det finns flera sätt att ta sig till Lund där bil, tåg och flyg är de vanligaste alternativen om man reser långt. Lund har en ganska central och viktig roll i kollektivtrafiken i Skåne och det går t.ex. bussar tvärs över Skåne från både Kristianstad och Simrishamn till Lund.

Tåg är ett utmärkt resealternativ om man har tiden till det. Från Stockholm till Lund tar det snabbaste tåget i skrivande stund (X2000) ca 5 timmar. Tåg kan vara avkopplande där man i lugn och ro kan läsa en bok, lyssna på musik eller bara titta ut genom fönstret. Men vill man ta sig till Lund så snabbt som möjligt från den största delen av Sverige så är det flyg som gäller.

När du reser med flyg till Öresundsregionen kring Malmö och Lund så har du faktiskt två flygplatser att välja på. Det är Malmös flygplats Sturup och Köpenhamns flygplats Kastrup. Tack vare Öresundsbron och den snabba tågförbindelsen mellan Malmö och Kastrup så är Sturup ofta ett klumpigare val där du måste sätta dig på en flygbuss eller ta taxi till Lund. Kastrup har fördelen att där ligger en tågstation under terminalen där alla Öresundståg stannar. Här tar du dig snabbt vidare till Lund utan bekymmer.

Om du reser med bil till Lund så kan du ta sikte på Europavägarna E6 eller E22. E6 går förbi strax väster om Lund och avfarterna skyltas tydligt vid både Bjärred och Lomma. E22 är den Europaväg som går igenom Lund och som går vidare mot nordvästra Skåne och in i Blekinge.