Hur dyrt är det att hyra mjukglassmaskin?

Funderar du på att hyra en mjukglassmaskin till ett event, kalas eller party? I så fall är du förmodligen intresserad av att veta hur dyrt det är och vad det kommer att kosta dig.

Mjukglassmaskiner finns i många olika utföranden och storlekar. Vilken som du är behov av beror antagligen på hur många gäster som kommer och hur snabbt mjukglassen ska kunna tillagas.

Om alla ska ha mjukglass serverad ungefär samtidigt blir det väldigt svårt med ett större sällskap. Det lättaste sättet att föreställa sig detta är även de dyrare mjukglassmaskinerna tar tid på sig att göra en mjukglass. Även om det bara tar 10-15 sekunder inser man ganska snabbt att de första kommer smälta innan de sista är klara.

Men kan man tänka sig att mjukglassarna serveras över tid, kanske under mingel eller lek så går det oftast mycket bättre.

Tittar man på det mjukglassmaskiner som går att hyra från ett företag i Stockholmsregionen så varierar priserna från 750 kronor och uppåt. Den minsta och billigaste maskinen kanske kan fungera bra till barnkalas och mindre fester medan de större alternativen är både mer pålitliga och mer anpassat för att fixa större volymer.

De större alternativen kostar lite mer och här gäller ett pris på 1 500 kronor för ”Mjukglassmaskin LARGE” som alltså kan fixa ungefär 80 glassar i timmen.

Det är inte svårt att förstå att det kostar en hel del att hyra in en mjukglassmaskin men i vissa situationer kan det absolut vara värt det. För föreningar och liknande tillställningar där man kanske kan sälja mjukglass också så är det absolut ett bra alternativ. Här kanske det dessutom går att hyra billigare i utbyte mot lite reklam i sambandet, men det är såklart något man får ta med uthyraren.

Även här i Malmö/Lund-regionen så finns det företag att välja på.

Helglån öppnar för spontana krediter

Helglån är ett namn som beskriver de snabblån och smslån som går att använda på helgen och på så sätt även få utbetalt pengar på helgen vilket annars inte är möjligt.

Om man ser på traditionella privatlån är där en ganska lång behandlingstid som i alla fall brukar ta några dagar som snabbast. Men med intåget av mikrolån har det öppnats för snabbare sätt att låna pengar och där det till och med är möjligt att få pengar utbetalt till sitt bankkonto på helgen.

Men möjligheten att låna pengar på helgen gör att det blir väldigt enkelt att spontant ansöka om ett lån om bristen på kontot blir ett faktum. Det kan även innebära att man tar lån i situationer som man inte annars skulle lånat pengar i för att i stundens hetta väljer man att göra det istället för att ge det betänketid.

Just smslån och snabblån har fått stor kritik men lösningen är nog knappast att förbjuda lånen utan att försöka reglera marknaden. Det kan lika gärna vara så att man är bortrest och akut behöver pengar för att någon situation uppstår där man inte har tid att kanske vänta på överföringar från andra banker.

Men det är ingen tvekan om att helglån blivit populärt och är här för att stanna. Om du funderar på att ta ett helglån eller vill sätta dig in mer så finner du att nyttlån.com listar smslån med helgutbetalning och där du kan läsa mer om olika långivare.

Oavsett om du är på en weekend i London eller någon annan stans så se till att jämföra dina alternativ först.

Hyra en slushmaskin till Malmöfestivalen

Lundakarnevalen har precis varit och många tittar nog redan framåt mot Malmöfestivalen som går av stapeln i Augusti. En vecka med musik, aktiviteter, god mat och ett fantastiskt avslut på sommaren.

Malmöfestivalen som hålls varje år till skillnad från Lundakarnevalen som hålls vart fjärde så är det många matstånd som letar sig till båda. Malmöfestivalen har så pass stor efterfrågan på platser att de inte kan garantera platser, utan man får ansöka vilket de bl.a. nämner i denna nyhet.

Det gäller att sticka ut och se till så man kan erbjuda Malmöfestivalens besökare så bra och unik mat som möjligt. Både Fairtrade och KRAV-märkt hålls högt vilket känns rimligt med tanke på vilket år vi har.

Något som är ganska unikt är Ice Slush som inte allt för ovanligt säljs på liknande event. Men att man tillhandahålla vanlig slush med de vanliga smakerna gör inte att man sticker ut. Om man däremot skulle specialisera sig på det och erbjuda en stor variation av olika typer av slush-drinkar och liknande skulle man har en bättre möjlighet att få tillstånd och plats att sälja under festivalen.

Om man normalt sätt inte håller på med Ice Slush så kan man hyra in en maskin som kan ta hand om detta åt dig. En normal slushmaskin kan ta hand om portioner till väldigt många kunder och hyra man in flera maskiner för att kunna erbjuda ett större urval av smaker och drinktyper så lär man ha bra täckning på efterfrågan.

Jag har gett tipset till en bekant som har haft matstånd några år på Malmöfestivalen och som vittnat om att det inte är någon garanti att få vara med. Jag hoppas min Slush-idé får ett bra fäste då det inte verkar vara svårt att hyra en slushmaskin i Malmö.

Studenter kan frestas av att ta snabblån

Snabblån och smslån har blivit ökända genom TV-programmet Lyxfällan där man får följa personer, par eller familjer som har kört sin privatekonomi i botten. Ofta har personerna flera småkrediter och det är inte ovanligt att smslån är en del av dem.

Både smslån och snabblån blir snabbt en korrelation till dålig ekonomi och det går att förklara på flera sätt som att de är lätta att ta och kräver sällan samma omständliga process som ett privatlån.

Personer som samlat på sig många småkrediter i form av smslån, avbetalning på köp och liknade upplägg löper en betydligt större risk att hamna i problem då antalet ofta blir en indikation på att man har dålig ekonomi.

Studenter som pluggar har normalt sätt ingen inkomst mer än CSN. Det finns faktiskt långivare som kan tänka sig att låna ut pengar med snabblån till studenter.

Däremot är det inte ovanligt att studenter har något form av extrajobb sidan om studierna så att säga. Ett bra sätt att under studietiden få en bättre ekonomi och detta ökar även möjligheten att få ta ett snabblån.

I början av studietiden eller inför sin första terminstart kan det även vara så att man har en hög taxerad inkomst och på så sätt kan låna pengar med både smslån och snabblån.

Om man som student står inför stora utgifter med boenden och andra utgifter i samband med skolstarten så kan man festas av att ta en snabblån.

Tittar man på de snabblån som erbjuds idag finns det t.ex. räntefria snabblån för både mindre belopp som 3000 kr men även större belopp som 12 000 kr. Det finns alltså stora möjligheter att under kort tid låna pengar utan att det tillkommer några avgifter eller ränta.

Sen kan man ju argumentera att ett lån på 12 000 kr i 30 dagar för en student förmodligen inte kommer leda till att lånet betalas av om ingen större insättning sker på kontot under denna tid, som t.ex. en överföring från annan bank, försäljning av bil eller liknande.

Snabblån löser problem för många under sommaren

Att få ihop ekonomi under semestermånaderna är inte alltid så enkelt. Kanske har man haft begränsade möjligheter att spara pengar under våren och kanske har man redan fått oväntade utgifter som man inte alls kunnat räkna med. Det är under dessa tider som snabblån blir en räddning för många svenskar.

Att njuta av sommarmånaderna är för de flesta en självklarhet och att kunna göra lite utflykter och krydda vardagen lite extra hör till säsongen oavsett om det är en glass vid stranden eller en utlandsresa som är planerad.

Skulle man under sommarmånaderna få slut på pengar så är snabblån ett alternativ för att få den där extra semesterkassan som gör att man ändå kan leva som man önskat. Att låna pengar kan givetvis ta emot hos många men samtidigt inser det flesta också att det är bättre jag lever snålt en månad i höst än att behöva göra det nu under sommaren.

Just snabblån har fördelen att du kan ansöka och få pengarna utbetalt väldigt fort. Det betyder att du behöver inte ha så stor framförhållning och du kan köra på som önskat och skulle en krissituation uppstå där du verkligen behöver pengar så kan du ansöka och få pengarna på kontot redan samma dag.

Hemsidan Lendx.se har en bra genomgång av snabblån och där du kan få en bättre och djupare förståelse för hur det fungerar. Visste du t.ex. att det finns räntefria snabblån att få i upp till 30 dagar? Du kan alltså låna pengar i en månad utan att behöva betala tillbaka någonting mer än just den summan du lånade.

I Sverige är det Finansinspektionen som övervakar marknaden och för att få lov att driva en verksamhet som lånar ut pengar krävs det att man ansöker om det hos dem.

Låna pengar snabbt för att klara tuffaste månaden

januari-tuff-manadPå många ställen runt om i landet så är hushållsekonomin extremt knaper under januari månad. Vi har nu lämnat december bakom oss vilket för många är en av årets dyraste månader och förmodligen känner man av biverkningarna nu om man är en barnfamilj som firat jul och haft ett trevligt juluppehåll från jobb och skola.

Många med väldigt knaper ekonomi vänder sig till låneinstitut och banker för hjälp att klara av månaden. Medan vissa får hjälp av nära och kära finns det de som har svårt att fråga om ekonomisk hjälp av många olika anledningar.

Att låna pengar behöver dock inte vara speciellt dyrt om man vet med sig att man kan betala tillbaka pengarna snabbt (med lönen i januari). Det finns en hel del attraktiva smslån som är helt avgiftsfria eller ibland med väldigt låg avgift som gör det möjligt att få snabb hjälp om det skulle behövas.

Många smslån kan betalas ut samma dag förutsatt att du blir godkänd för lån och vad som krävs för att låna pengar skiljer sig mellan lånegivarna. Ett tips kan vara att jämföra och låna pengar snabbt via snabblan24.nu där du hittar en mängd olika aktörer.

Var dock noga med att inte ta första och bästa alternativet utan räkna alltid på hur mycket du 03lånar, hur mycket du ska betala tillbaka och vad kostnaden då kommer att vara. Det kan vara lockande att låna 3000 kr och betala tillbaka 3750 kr men med en avgift på 750 kr har du en enormt hög årsränta och det är onödigt att utsätta sig för en sådan kostnad om man redan befinner sig i en situation där man måste låna.

Ett smart tips är att titta på olika summor och ibland kan det faktiskt vara bättre och billigare att ta smslån från 2-3 långivare med lägre summor än att låna mycket av en. Men det beror mycket på vilka erbjudande de har.

Är priserna för takrenovering billigare i Stockholm?

Jag står inför ett ganska dyrt projekt och det är att byta ut takpannorna på hela huset. Jag köpte det för 5 år sedan och har sedan dess bytt elementen, fönsterna och gjort en hel del andra renoveringar på huset.

Nu är det egentligen bara takpannorna som måste bytas ut på det gamla 50-tals-huset men det är definitivt inget billigt. Jag har pratat med flera byggfirmor i Lund och dess omnejd och jag blev ganska chockad över priserna de gav mig. Jag började tro att det faktiskt var så dyrt efter 4-5 samtal så jag la det på hyllan lite eftersom jag inte riktigt kände mig pigg på att hoppa på ett allt för dyrt tåg.

Jag tittade lite på att göra takrenoveringen själv och inte anlita en firma för jobbet. Men det är en ganska tuff process med hårt arbete och kostnaden för takpannorna kommer jag ju inte undan ändå.

Min bror som bor i Stockholm var dock nere över helgen för att umgås, gå på bio och spela lite tennis. Det är alltid trevligt och jag berättade för honom om mitt dilemma vid en middag. Han tyckte ju dock att det inte alls verkligen rimligt då han nyligen haft en granne som gjort takrenovering och fått allt nytt till ett lägre pris. Nu är kanske hans tak större tänkte jag, men det visade sig att det är det inte alls och lutningen är ungefär detsamma den med.

Det är möjligt att priserna för det utförda arbetet är lägre och att de får någon rabatt på takpannorna men för nästan identiska tak ska det inte skilja över 30 000 kr. Det tycker jag är orimligt.

Nu har jag ringt runt som en dåre och hittat ett företag i Malmö som matchade priserna som firman i Stockholm gav. Att takrenovering kostar pengar visste jag, men att det skiljde sig så mycket mellan olika firmor var jag inte beredd på.

/ Mange

Akademiker i Lund mer benägna att skriva egen bok

Lund är känt för att vara en av Sveriges största studentstäder tillsammans med Uppsala och här tar hundratals akademiker examen varje år. Det är människor som med hög utbildning beger sig ut i arbetslivet för att skaffa sig erfarenheter och bli experter inom deras nisch.

Det är kanske inte så konstigt att akademiker från t.ex. Lunds Universitet är mer benägna att senare i livet skriva en bok om återge en bild från arbetslivet som hjälper andra. Att skriva rena romaner baserat på fantasi är kanske inget som en högutbildad varken är mer eller mindre benägna till att göra, men att just ge en insyn och expertis inom ett yrke är mycket vanligare.

Om du som akademiker vill skriva en egen bok som andra kan få nytta av så är det idag inte speciellt svårt att få den tryckt och publicerad. Det svåra kommer hamna på att skriva själva boken men om du har expertis som andra vill läsa handlar det mest om att få ett bra upplägg och låta fingrarna glöda.

När det väl kommer till tryck och framtagande av boken så finns det flera tjänster och bolag att använda sig av. Ett populärt alternativ är att låta förlaget trycka upp ett hundratal böcker, registrera din bok för ISBN-nummer och sedan påbörja försäljning hos e-butiker online. En nackdel med denna metod är att du måste stå för produktionskostnaden av boken och gör att du kanske måste gå in med 20 tusen kronor. Ett annat alternativ är print on demand.

Print on demand fungerar på så sätt att boken trycks först när beställning av boken kommer in. Detta gör det lättare för författare att få ut sin bok till mindre målgrupper där boken inte säljer i lika stor utsträckning. Med print on demand betalar du alltså först när boken trycks och eftersom den trycks först när den beställs innebär det att du som författare inte behöver ligga ute med pengar.

Upplev mer av Spanien med hyrbil

Spanien är ett populärt resmål för många svenskar och även om våren når Lund tidigare än större delen av landet så är ändå Spanien ett populärt resmål för Lundabor.

Spanien är ett av få länder i Europa som erbjuder så många turistorter i olika valörer. Under vinterhalvåret är kanske Kanarieöarna utanför Marockos kust de mest populära destinationerna men under sommarhalvåret är både fastlandet och andra öar som Ibiza och Mallorca stora turistmål.

Om du reser med charterbolag som t.ex. Fritidsresor till Spanien så får man ofta flyg, transport, hotell i ett, men ibland även mycket mer än så. Det är då väldigt lätt att man väljer att stanna på destinationen och då missar man möjligheten att uppleva mer av Spanien och det som finns vid resmålets omnejd.

Oavsett om du själv bokar flygbiljetterna genom t.ex. Flygresor eller om du köper allt i ett av charterbolagen så är det ingen dum idé att under ett par dagar välja en hyrbil och se mer av det som finns runt destinationen.

Att hyra en hyrbil är ofta inte speciellt dyrt och Spanien är heller inget land som förknippas med att vara dyrt i övrigt. Ofta kan man få en hyrbil för ett par hundra kronor om dagen vilket är en väldigt bra deal.

Många charterturister väljer ofta hellre att betala för utflykter som man egentligen lika gärna hade kunnat fixa själv om man bara hade något att transportera sig med och det är här hyrbilen kommer in i bilden. Det är inte ovanligt att du får kortare restid, bättre komfort, mer flexibilitet och ett lägre pris om du väljer att åka iväg med en bil istället för att sätta dig på en trång och varm buss.

Du kan enkelt få tag på en hyrbil i Spanien för en ganska låg summa och de flesta stora turistorterna har ofta hyrbilar tillgängliga att hyra från flera ställen. Ett smart alternativ kan givetvis vara att boka detta redan på förhand så du vet att du får en bil som passar era behov. Om ni är en hel familj så kanske en större hyrbil är bättre. Kanske finns det någon fantastisk badstrand som man kan ta bilen till eller andra utflyktsmål där man kan få nytta av en större bil med mer bagageutrymme.

I större städer som Madrid och Barcelona finns det väldigt mycket att se utanför stadens gränser och det lättaste sättet är att använda sig av hyrbil för detta. Du kan t.ex. hyra en ganska stor bil för 500 kronor om dagen med fria kilometer. Om du skippar transport från flygplatsen kan du eventuellt hyra hyrbilen redan där och sen lämna den på ett ställe nära hotellet.

Våren närmare sig Lund med stormsteg

Trots att det bara är februari har det varit flera varma dagar med ca 10 grader i solen. För alla de som hittat en vindstilla plats har förmodligen känt värmen från solen och vårkänslorna krypa fram.

Både mars och april kan hålla riktigt varma dagar där man lätt fastnar en stund i solen om man hittar det där riktigt bra stället. För dig kanske det är en uteservering, balkong eller uteplats. Även om man inte känner sig speciellt hängig vanligtvis så är det inte ovanligt att man i sådana stunder känner en viss lättnad och glädje sprida sig i kroppen.

utemoblerTrots att det fortfarande känns som vinter så är det nu hög tid att börja fundera på nya utemöbler och trädgårdsmöbler inför våren och sommaren 2015. Just nu är utbudet bra med många modeller i lager hos återförsäljarna men redan i mars blommar försäljningen upp rejält vilket kan resultera i att vissa möbler helt plötsligt tar några veckor att få istället för 1-3 dagar.

Att vara ute i god tid gäller speciellt om du tänkt köpa nya matgrupper eller loungemöbler. Dessa kan du om vädret tillåter förmodligen använda redan i april och kanske ännu tidigare om du har ett uterum att sätta dem i. En annan bonus med att handla utemöbler nu innan alla andra är att du slipper eventuella prisjusteringar för att efterfrågan ökar. Kanske finns det fortfarande fynd att göra från äldre modeller som inte tagit slut under föregående år. Det är alltså inte omöjligt att där finns pengar att spara.

Utemöbler som paviljonger, hängmattor och hammockar är kanske inte lika aktuellt att inhandla just nu då dessa förmodligen inte kan användas förrän tidigast i maj. Men även här finns kanske möjlighet att göra fynd.

Bäddsoffa – Perfekt för dig som bor trångt i Lund

Stor-baddsoffa-baddadDet är väldigt många som har små lägenheter och i Lund är det ännu vanligare med tanke på alla studenter här finns. Oavsett om du är en student eller en familj som bor väldigt trångt så är det viktigt att använda sig av ytan effektivt – vilket en bäddsoffa kan hjälpa till med.

Som ensamstående förälder med delad vårdnad så kan t.ex. en bäddsoffa vara perfekt för att gömma sängarna inuti soffan. Det finns väldigt praktiska och snygga soffor som gör att det helt enkelt ser ut att vara en bäddsoffa eller för den delen vara obekväma att sitta eller sova i.

Studenter som delar på en liten lägenhet eller som vill ha möjlighet att vänner och familj kommer och hälsar på kanske också få nytta av en praktisk och bra bäddsoffa.

Att sova permanent i en bäddsoffa fungerar om man kan tänka sig att bädda om varje gång man ska lägga sig. Det kan givetvis bli en del av kvällsritualen att bädda om soffan till en sovplats och oftast är det täcket och dess påslakan som är jobbigast att färdigställa när man bäddar en vanlig säng – något som man slipper att göra att varje kväll här.

Stor-baddsoffa-obaddadDet har hänt en hel del på marknaden för bäddsoffor och om man har provat att sova i en för 20 år sedan så bör man prova göra det igen för det är en helt annat upplevelse om bäddsoffan håller en bra kvalitet.

Bor du i villa med gott om utrymme så är förmodligen inte bäddsoffan inte ett tänkbart alternativ som en ersättare för en säng, men den kan fortfarande ha sin plats. Kanske har ni en TV-hörna eller rum där en soffa skulle passa in och kan man dessutom få extra bäddar för två i samma köp så är det inget dumt alternativ. Det öppnar nya möjligheter med extra sovplatser där gäster som rest långt inte behöver åka hem samma kväll eller blåsa upp en luftmadrass.

Mio och andra möbelvaruhus har några modeller i sitt sortiment, men vill du hitta ett riktigt bra utbud så bör du titta efter en bäddsoffa online. Det finns många e-butiker som har ett tjugotal modeller att välja mellan. Allt ifrån billiga bäddsoffor till mer dyra modeller som kan ersätta en stor vanlig soffa.

Vi använder City Network Webbhotell

City-Network-WebbhotellI de flesta fall behöver man ett webbhotell om man ska kunna ha en hemsida på Internet. Det finns givetvis undantag där vissa bloggtjänster och webbverktyg erbjuder att man kopplar ett domännamn direkt till deras tjänst fast då agerar de webbhotell åt en mot en kostnad istället.

Om du inte känner till vad ett webbhotell är så är det de som ser till så att din hemsida går att nå dygnet runt. Genom att ladda upp hemsidans filer till deras server och peka domännamnet dit så kommer alla besökare att ladda bilder och annat material därifrån. Webbhotellet hjälper en även med massa andra tjänster och funktioner som hade varit svårt att lyckas med om man gjort det själv.

Webbhotellet hjälper dig också med att hantera e-postkonton, e-postlistor och mycket annat som kan vara av intresse för hemsideägare.

Vi har valt att använda oss av City Network Webbhotell för vår hemsida. Ett webbhotell som är beläget i Karlskrona och med en sund inställning till miljön där t.ex. elen kommer från vindkraft. Det är inte alla som tänker på hur grönt ett webbhotell är, men med stora datorhallar fyllda med serverar så är det en verksamhet där framför allt elen är en viktig miljöbov om man t.ex. får det från fossila bränslen.

Priset på webbhotell är väldigt bra och vi är precis som många andra väldigt nöjda med City Network som leverantör. Just nu får du t.ex. hela första året för bara 10 kronor per månad.

Planet Lund – En sida för ett grönare Lund

Planet Lund är en webbplats skapad för att förmedla om natur och friluftsplatser i Lund och dess närområde. Lund som stad har många grönområden och kommunen har ännu fler gröna platser.

Oavsett om du är Lundabo eller turist så är en stund i naturen alltid avkopplande och trevligt. På denna webbplats kommer du hitta tips på små som stora naturområden att besöka. Som stadsbo ligger givetvis Stadsparken, Botaniska trädgården eller någon av de grönare torgen nära till hands, men det är även lätt att glömma bort allt annat som finns nära till hands både med cykel och bil.