Hur dyrt är det att hyra mjukglassmaskin?

Funderar du på att hyra en mjukglassmaskin till ett event, kalas eller party? I så fall är du förmodligen intresserad av att veta hur dyrt det är och vad det kommer att kosta dig.

Mjukglassmaskiner finns i många olika utföranden och storlekar. Vilken som du är behov av beror antagligen på hur många gäster som kommer och hur snabbt mjukglassen ska kunna tillagas.

Om alla ska ha mjukglass serverad ungefär samtidigt blir det väldigt svårt med ett större sällskap. Det lättaste sättet att föreställa sig detta är även de dyrare mjukglassmaskinerna tar tid på sig att göra en mjukglass. Även om det bara tar 10-15 sekunder inser man ganska snabbt att de första kommer smälta innan de sista är klara.

Men kan man tänka sig att mjukglassarna serveras över tid, kanske under mingel eller lek så går det oftast mycket bättre.

Tittar man på det mjukglassmaskiner som går att hyra från ett företag i Stockholmsregionen så varierar priserna från 750 kronor och uppåt. Den minsta och billigaste maskinen kanske kan fungera bra till barnkalas och mindre fester medan de större alternativen är både mer pålitliga och mer anpassat för att fixa större volymer.

De större alternativen kostar lite mer och här gäller ett pris på 1 500 kronor för ”Mjukglassmaskin LARGE” som alltså kan fixa ungefär 80 glassar i timmen.

Det är inte svårt att förstå att det kostar en hel del att hyra in en mjukglassmaskin men i vissa situationer kan det absolut vara värt det. För föreningar och liknande tillställningar där man kanske kan sälja mjukglass också så är det absolut ett bra alternativ. Här kanske det dessutom går att hyra billigare i utbyte mot lite reklam i sambandet, men det är såklart något man får ta med uthyraren.

Även här i Malmö/Lund-regionen så finns det företag att välja på.