Helglån öppnar för spontana krediter

Helglån är ett namn som beskriver de snabblån och smslån som går att använda på helgen och på så sätt även få utbetalt pengar på helgen vilket annars inte är möjligt.

Om man ser på traditionella privatlån är där en ganska lång behandlingstid som i alla fall brukar ta några dagar som snabbast. Men med intåget av mikrolån har det öppnats för snabbare sätt att låna pengar och där det till och med är möjligt att få pengar utbetalt till sitt bankkonto på helgen.

Men möjligheten att låna pengar på helgen gör att det blir väldigt enkelt att spontant ansöka om ett lån om bristen på kontot blir ett faktum. Det kan även innebära att man tar lån i situationer som man inte annars skulle lånat pengar i för att i stundens hetta väljer man att göra det istället för att ge det betänketid.

Just smslån och snabblån har fått stor kritik men lösningen är nog knappast att förbjuda lånen utan att försöka reglera marknaden. Det kan lika gärna vara så att man är bortrest och akut behöver pengar för att någon situation uppstår där man inte har tid att kanske vänta på överföringar från andra banker.

Men det är ingen tvekan om att helglån blivit populärt och är här för att stanna. Om du funderar på att ta ett helglån eller vill sätta dig in mer så finner du att nyttlån.com listar smslån med helgutbetalning och där du kan läsa mer om olika långivare.

Oavsett om du är på en weekend i London eller någon annan stans så se till att jämföra dina alternativ först.