Är priserna för takrenovering billigare i Stockholm?

Jag står inför ett ganska dyrt projekt och det är att byta ut takpannorna på hela huset. Jag köpte det för 5 år sedan och har sedan dess bytt elementen, fönsterna och gjort en hel del andra renoveringar på huset.

Nu är det egentligen bara takpannorna som måste bytas ut på det gamla 50-tals-huset men det är definitivt inget billigt. Jag har pratat med flera byggfirmor i Lund och dess omnejd och jag blev ganska chockad över priserna de gav mig. Jag började tro att det faktiskt var så dyrt efter 4-5 samtal så jag la det på hyllan lite eftersom jag inte riktigt kände mig pigg på att hoppa på ett allt för dyrt tåg.

Jag tittade lite på att göra takrenoveringen själv och inte anlita en firma för jobbet. Men det är en ganska tuff process med hårt arbete och kostnaden för takpannorna kommer jag ju inte undan ändå.

Min bror som bor i Stockholm var dock nere över helgen för att umgås, gå på bio och spela lite tennis. Det är alltid trevligt och jag berättade för honom om mitt dilemma vid en middag. Han tyckte ju dock att det inte alls verkligen rimligt då han nyligen haft en granne som gjort takrenovering och fått allt nytt till ett lägre pris. Nu är kanske hans tak större tänkte jag, men det visade sig att det är det inte alls och lutningen är ungefär detsamma den med.

Det är möjligt att priserna för det utförda arbetet är lägre och att de får någon rabatt på takpannorna men för nästan identiska tak ska det inte skilja över 30 000 kr. Det tycker jag är orimligt.

Nu har jag ringt runt som en dåre och hittat ett företag i Malmö som matchade priserna som firman i Stockholm gav. Att takrenovering kostar pengar visste jag, men att det skiljde sig så mycket mellan olika firmor var jag inte beredd på.

/ Mange